Verandabrygg med frokostblanding

Det var en søndag i juli. En ganske uvanlig en til å være i 2015. Det var solskinn. Etter en kaffekopp i byen, fikk Kai et «Jeg har jo alle ingrediensene,  Jeg kan jo bare brygge i dag. Også kan jeg jo ta med bryggeren ut på verandaen».

 Som sagt, så gjort. Bryggeriet ble ryddet fram og prosessen satt i gang.

Når jeg skriver at alle ingrediensene var på plass, så stemmer ikke det helt. Hveteflakene som skulle ha vært i, klarte vi ikke å få tak i. Men vi visste råd og brukte AXA firkornsblanding i stedet.

Med en gang vi satte det til gjæring begynte det å brumle og nå er herligheten endelig tappet over på flasker. Det betyr at vi for første gang på ganske lenge ikke har noe brygg stående. Kjelleren er full og arkene er blanke for flere prosjekter.

Hvetemonsteret ble tappet 22.08 så om et par uker så kan vi si mer om smaken på frokostblandingsølen.

Her er oppskrifta:

Skjermbilde 2015-08-22 21.13.45

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s